De gemiddelde positie is een term dat je niet heel veel voorbij komt komen. Dat neemt niet weg dat het een interessante term is om de betekenis ervan te weten en wat je er aan hebt. Want ook jij wilt vast weten hoe hoog je website staat. In dit artikel geef ik je alle informatie dat je moet weten over de gemiddelde positie.
Wat is de gemiddelde positie? #
De gemiddelde positie is niet een heel lastig begrip. Zoals de naam al een beetje zegt geeft het de gemiddelde positie aan van je site in de zoekresultaten. Mensen vinden het belangrijk om zo hoog mogelijk te staan omdat organisch verkeer vaak het meeste verkeer is. Daardoor is het handig om te weten wat je gemiddelde positie is.
Waarom willen mensen een goede Google positie? #
Zoals ik net al aangaf is organisch verkeer voor veel mensen het belangrijkste verkeer. Vaak is het zo dat hoe lager je positie in de zoekmachine, hoe kleiner de kans is dat je website wordt gezien, en dus hoe minder mensen klikken naar op je site.
Naast dat het zorgt bij veel mensen voor conversies, is het ook een stuk naamsbekendheid. Dat is voor een grote groep mensen misschien nog wel belangrijker. Als mensen jouw website vaak zien, zullen ze je naam ook gaan onthouden en wordt je sneller geassocieerd met bepaalde dingen. Naamsbekendheid is voor een grote groep dus een hele belangrijke reden om hoog te staan in Google.
Hoe zie je op welke positie je staat? #
Het is logisch dat je graag wilt zien op welke positie je nou staat in Google. Dat kan je als volgt zien:
- Inloggen op Google Search
- Kies de juiste property
- Ga in het menu naar ‘prestaties’
- Selecteer een periode
- Zorg dat boven de grafiek ‘gemiddelde positie’ aanstaat.
- Scroll naar beneden om te zien op welke positie je staat bij het zoekwoord