Budget Google Ads: Hoeveel Geld Heb Je Nodig?!

Arjen Smit
Arjen Smit
blue shark-logo-03
+   You   =
footer-shark

Inhoud

Een vraag die veel mensen hebben over Google Ads is: wat is een goed budget om mee te starten? In dit artikel ga ik jullie uitleggen wat een goed budget is om te starten met Google Ads.

Dus je bent klaar om reclame te maken voor je product of dienst? Je kent je doelgroep en je hebt je advertenties laten maken. Dan is de volgende stap het kiezen van het juiste budget voor je campagne.

Om jou te helpen met het kiezen van het juiste budget heb ik dit artikel verdeeld over 5 onderwerpen:

  1. Gebruik de zoekwoordplanner van Google
  2. Hoeveel is een conversie waard?
  3. Budget testen
  4. Kies en budget blijf hierbij
  5. Marketing Bureau inschakelen?

Klaar om te starten? Dit is wat je moet doen om het juiste budget te kiezen:

Gebruik de zoekwoordplanner van Google:

Een handige tool om te gebruiken is de zoekwoordplanner van Google, hiermee kun je inzien hoeveel de zoekwoorden kosten die relevant zijn voor je bedrijf. Om deze tool te gebruiken moet je  navigeren naar à tools en instellingen à zoekwoordplanner.

Budget Google Ads 1

Daarna klik je op: Nieuwe zoekwoorden ontdekken.

Budget Google Ads 2

Vul in de volgende stap zoekwoorden in die relevant zijn voor je bedrijf. In dit geval kies ik als voorbeeld: maaltijdbezorging. Maar in jou geval moeten dit natuurlijk zoekwoorden zijn die relevant zijn voor je product/dient.

Budget Google Ads 3

Als je daarna op ‘behaal resultaat’ hebt geklikt kom je op deze pagina:

Budget Google Ads 4

Hier kun je inzien hoeveel de zoekwoorden kosten die relevant zijn voor je bedrijf. Op deze manier kun je zien hoeveel elk zoekwoord nou precies kost, op basis van deze gegevens kun je bepalen wat je budget ongeveer zou kunnen zijn. In dit geval kost een positie bovenaan de pagina ongeveer €2,00 per klik.

Een goed startbudget in dit geval zou €20,00/dag kunnen zijn omdat je zo elke dag ongeveer 10 kliks binnen kunt halen. Daarna kun je kijken hoeveel dit nou oplevert en of het handig is om dit budget te verhogen of met dit bedrag door te gaan met adverteren op Google Ads.

Hoeveel is een conversie waard?

Om erachter te komen wat een goed budget voor Google Ads zou kunnen zijn kun je jezelf de volgende vraag stellen: Hoeveel is een conversie binnen mijn bedrijf waard? Als je een gemiddelde conversie waarde hebt van €1000 zal je budget waarschijnlijk hoger moeten zijn dan dat je een gemiddelde conversie waarde hebt van €50 omdat dit natuurlijk behoorlijk van elkaar verschilt.

Stel je hebt een gemiddelde conversie waarde van €1000 dan is het niet handig om een budget van €500/maand te hebben omdat je op deze manier gewoon veel te weinig uit gaat geven in vergelijking met je concurrenten. Concurrenten zullen waarschijnlijk al tevreden zijn met een kost per aankoop van €100 omdat ze dan nog steeds winst maken op dit dure product.

Dus als je een budget hebt van €500/maand voor dit dure product zul je waarschijnlijk niet veel sales binnenkrijgen en gaat dit heel lang duren. Dus daarom is het belangrijk dat je rekening houdt met wat een conversie nou waard is voor jou.

Dus als je weet hoeveel een conversie voor jou waard is kun je hier gemakkelijk een budget aan vast binden, om zo winstgevend mogelijk te zijn.

Budget testen

Als je nog nooit campagnes op Google Ads hebt gelanceerd, kun je pas zeker weten wat wel en niet werkt als je gaat testen. Dus kies een budget en ga hier eerst rustig mee testen om te kijken wat dit oplevert. Zo kun je zien of dit alleen maar geld kost of dat het juist ook wat oplevert.

Begin dus met een laag budget en ga testen of dit werkt of niet, als dit werkt is het waarschijnlijk een goed idee om dit budget te gaan verhogen voor meer sales/leads. Om een start budget te kiezen kun je gebruik maken van de tips die je in de vorige onderdelen hebt gelezen. Tip: test ook verschillende soorten campagnes, sommige campagnes zullen beter presteren dan anderen!

Niet geschoten is altijd mis! Ga verschillende budgetten en campagnes testen om te kijken wat werkt en wat niet.

Kies en budget blijf hierbij

Het is belangrijk dat je Google de tijd geeft om een bepaald budget te kunnen testen, ga niet na een week al beslissen of dit budget werkt of niet. Laat het minimaal een maand lopen om echt goede inzicht te hebben in de data en op basis van de data van deze maand beslissen of het budget werkt of niet.

Aangezien Google gewoon de tijd nodig heeft om een bepaald budget te kunnen testen moet je Google dus ook de tijd geven om dit te kunnen doen. Als je je budget te regelmatig aanpast kan dit dus impact hebben op de resultaten.

Dus kort samengevat: Geef Google minimaal een maand de tijd om het gekozen budget te testen en ga daarna pas aanpassingen maken.

Marketing Bureau inschakelen?

Tegenwoordig is Google Ads een belangrijk onderdeel van de online marketing voor Ondernemers geworden en spelen veel bedrijven hierop in.

Weet je niet precies wat voor budget je nodig hebt voor je advertenties? Een marketing bureau kan je altijd helpen met het kiezen van het juiste budget voor jou bedrijf.

Zie je het niet zitten om dit allemaal zelf te doen? Laat het doen!

Het kiezen van het juiste budget voor Google Ads campagnes kan extreem veel tijd en energie kosten.

Als je zelf niet het juiste budget kunt bepalen is het vaak het slimste om een marketing bureau in te schakelen die je kan helpen met het kiezen van het juiste budget, het opzetten van campagnes, conversies bijhouden op je site, zoekwoordonderzoeken uitvoeren en nog veel meer. Dit kan je veel tijd en energie besparen, zodat je zelf verder kunt met andere dingen binnen je bedrijf.

Maar, voordat je iemand inschakelt om jouw Google Ads campagnes over te nemen, lees dan eerst onze 7 red flags waar je rekening mee moet houden voordat je een agency inschakelt!

Heb je dat niet nodig, maar wil je wel hulp bij jouw Google ads campagnes? Plan een gratis consultancy sessie van 45 minuten!